Veckobrev

v.38


Måndag

Kommer bokbussen till Ripvidet

Vi tittar på äpplen

Äppelpannkaka


Tisdag

Gör vi äppelmos

Bacon och äppelpasta


Onsdag

Pysslar vi med äpple

Kycklinggryta med curry och äpple


Torsdag

Hämtning i Ripvidet

Knopp, Knytte, Mulle

Ta med en LITEN matsäck

Äppel och rostbiffklämmor


Fredag

Lämning och hämtning i Ripvidet

Aktivitet efter väder och humör

Fisk under äpple och purjotäcke


Kylan börjar komma smygandes och vi hittar löv med fina färger. Vi fortsätter vara ute så mycket det bara går. Dels för Covid-19 men även för alla andra basilusker som kommer på hösten.


Vi har fortsatt med vårt bondgårdstema och sjunger och läser för fullt om kossan. 


I Mulleskogen hade Knopparna fullt upp med att samla kottar och att äta sin matsäck. Knyttarna och Mullarna läste om hur Skogsmulle blev till och fick även träffa Mulle.


Nästa vecka har vi äppeltema hela veckan och tar tacksamt emot äpplen ifall ni har träd. Vi har även fått klart att bokbussen kommer besöka oss under hösten och så har vi bokat in en teater med Babblarna.


Höstens planeringsdagar 1-2 november


Lämning och hämtning utomhus

För att minska risken för smittspridning sker lämning och hämtning utomhus så långt det är möjligt. Som vårdnadshavare ska du inte gå in i lokalen.


När ska mitt barn vara hemma?

Vi får många frågor om vilka symtom som gäller för när man får lämna sitt barn, eller inte, i förskolan eller skolan. Barn som har något av följande symtom stannar hemma:

  • feber
  • hosta
  • snuva
  • ont i halsen
  • problem med luftvägar.


Vid symtom behöver barnet stanna hemma så länge det har symtom samt ytterligare två dygn som ska vara helt utan symtom.


Om sju dygn har gått sedan barnet blev sjuk och de två sista dygnen varit utan feber och att barnet i övrigt varit friskt, kan barnet ändå gå tillbaka till förskolan och annan verksamhet även om det har kvar lätta symtom som till exempel lätt hosta eller lätt snuva.


Har någon i familjen Covid-19 ska barnet stanna hemma 7 dagar räknat från den dagen provet togs och får sedan komma tillbaka ifall det är symtomfritt.


Barnet bör även stanna hemma ifall någon i familjen har symtom som kan vara Covid-19.


Då många har pollenallergi just nu så är rekommendationerna att vid symtom ska man vara hemma och påbörja medicinering. Märker man att symtomen lindras av medicinering så får man vara på verksamheten. Blir det ingen lindring av medicineringen ska man se det som en förkylning och följa rådande rekommendationer.


Vi behöver gemensamt ta ansvar för att minska spridningen av viruset.