VeckobrevI UR OCH SKUR BLÅSIPPSBACKEN

 

v.23

Packa ned badkläder och en liten handduk så att vi kan svalka oss vid behov


Måndag

Lämning och hämtning i Ripvidet

Emelie jobbar

Lek med de andra familjedaghemmen

Currydoftande ugnsrostade grönsaker med kikärtor


Tisdag

Laxe avslutning

Pastasallad


Onsdag

Letar vi blommor

Ugnspannkaka med jordgubbar


Torsdag

Knopp och Knytte avslutning

Ta med en liten matsäck!

Kycklingspett med klyftpotatis och tzatziki


Fredag

Lämning och hämtning i Ripvidet för de som anmält behov av omsorg

Emelie jobbar

Fiskgryta


Alla aktiviteter fram till sommaren är inställda som teater, bokbuss och familjedagen. 


Vi håller oss uppdaterade med vad som gäller angående Coronaviruset och kommer vara utomhus hela dagarna. Ändrar Stockholm stad riktlinjerna kommer jag lägga upp de nya på den här sidan. I dagsläget är det mailet jag skickade ut tillsammans med Stockholm stads riktlinjer som gäller.


"Stockholms stad följer noggrant utvecklingen om det nya coronaviruset och Folkhälsomyndighetens bedömningar. Stadens förskolor och grundskolor är fortsatt öppna. Friska barn kan gå till förskolan och grundskolan, sjuka barn stannar hemma.

Regeringen har beslutat om en ny förordning som möjliggör för olika åtgärder när skolor behöver stänga på grund av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Staden följer noga utvecklingen för att vid behov skyndsamt fatta ett annat beslut.


Lämning och hämtning utomhus

För att minska risken för smittspridning sker lämning och hämtning utomhus så långt det är möjligt. Som vårdnadshavare ska du inte gå in i lokalen.


När ska mitt barn vara hemma?

Vi får många frågor om vilka symtom som gäller för när man får lämna sitt barn, eller inte, i förskolan eller skolan. Barn som har något av följande symtom stannar hemma:

  • feber
  • hosta
  • snuva
  • ont i halsen
  • problem med luftvägar.

Barnet ska stanna hemma tills denne är helt symtomfri och ytterligare två dagar.

Stadens förskolor och skolor arbetar för att minska risk för smittspridning och det innebär att förskolan kommer att kontakta vårdnadshavare för hämtning av barn som uppvisar någon av ovanstående symtom, även lindriga. 

Vi behöver gemensamt ta ansvar för att minska spridningen av viruset och just nu är detta, tillsammans med god handhygien, det som myndigheterna ber oss att göra.

Pollenallergi

Pollenallergi kan ge liknande symtom som covid-19. Därför ska ditt barn stanna hemma vid symtom som snuva, hosta eller halsont. Tar ditt barn läkemedel för sin allergi, så ta dem som vanligt.

Om läkemedel hjälper, så beror symtomen troligtvis på allergi, och ditt barn kan gå tillbaka till förskola eller skola. Får ditt barn nya symtom, eller om symtomen blir värre ska ditt barn stanna hemma tills symtomen försvunnit, och sedan två dagar till.


Till vårdnadshavare i samhällsviktig verksamhet

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har fattat beslut om en föreskrift och allmänna råd som förtydligar vilka verksamheter och funktioner som bedöms som samhällsviktiga och vilka vårdnadshavares barn som ska erbjudas omsorg om regeringen fattar beslut om en stängning.

Om en stängning blir aktuell prövas rätten till omsorg centralt av utbildningsförvaltningen. Information om hur vårdnadshavare ska gå tillväga för att anmäla behov av omsorg kommer först om regeringen fattar ett sådant beslut. Vårdnadshavare kan inte anmäla behov innan ett sådant beslut har fattats.

Frågor om föreskriften och de allmänna råden besvaras av MSB.

Frågor kan skickas till myndighetsenheten@edu.stockholm.se."

                                                                 Information från stockholm.se