Veckobrev


v.21


Måndag

Leker vi i närliggande parklek med de andra familjedaghemmen

Vegetarisk nudelwok


Tisdag

Går vi till diket och har Laxe

Hämtning i Ripvidet

Pasta med köttbullar och grönsaksstavar


Onsdag

Aktivitet efter humör för de som lämat behov om omsorg

Hämtning i Bruna parken

Kylskåpsbuffé
En vecka med hög sjukfrånvaro...

Då ingen av oss pedagoger är utbildade läkare och omöjligt kan svara på om symtomen rör sig om pollenallergi eller sjukdom har vi bestämt att barnen får komma med ögon som kliar och rinner MEN dom får inte vara variga. När barnen lämnas ska ögonen vara helt rena från gegg om de inte behandlats med antibiotika.


Under veckan har vi tappra som varit på plats lekt, tittat till diket, varit i Mulleskogen och läst om fåren. Nu håller vi tummarna för att alla blir friska och kan vara på plats.


Ni få jättegärna lämna senare eller hämta tidigare men ni behöver meddela oss. Nu innan sommaren är flera barn lediga lite sporadiskt och istället för att sitta och vänta på att ni ska dyka upp kan vi gå iväg med de som är på plats eller ta lite sovmorgon istället för att sitta själva och vänta på att ni ska komma. Händer i Maj;

25/5 Firar vi Laxes dag

30/5 Bokbussen


Lämning och hämtning utomhus

För att minska risken för smittspridning sker lämning och hämtning utomhus så långt det är möjligt. Som vårdnadshavare ska du inte gå in i lokalen.


När ska mitt barn vara hemma?


Syftet med rekommendationerna är att undvika spridning av covid-19 men även luftvägsinfektioner som RS-virus och influensa. De ska också skydda de personer som har störst risk för allvarlig sjukdom.


Följande rekommendationer gäller för barn som inte börjat skolan


  • De bör stanna hemma om de har symtom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion. Tecken på en luftvägsinfektion kan till exempel vara halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla


De som stannat hemma kan komma tillbaka till förskola


  • varit feberfria ett dygn och
  • känner sig friska, även om de fortfarande har vissa luftvägssymtom.

I de allra flesta fall innebär det att de behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.

Individer och vårdnadshavare behöver med stöd av dessa rekommendationer göra en egen bedömning av när de själva eller barnet har ett tillräckligt gott allmäntillstånd för att återgå till förskola.


Mer finns att läsa på folkhälsomyndighetens webbsida.