VeckobrevI UR OCH SKUR BLÅSIPPSBACKEN

 

"Stockholms stad följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, har en nära samverkan med andra aktörer och är beredd att förstärka insatserna om det bedöms nödvändigt.


Så kan vi tillsammans minska smittspridningen

För att bromsa spridningen av det nya coronaviruset uppmanar svenska myndigheter allmänheten följande:

  • Stanna hemma om du känner sig sjuk med snuva, hosta eller feber. Undvik att träffa andra personer än dem du bor med. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola.
  • Du som anhörig bör undvika onödiga besök hos äldre och andra sårbara människor och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom. Stockholms stad har också beslutat om besöksstopp på äldreboenden.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Utrikesdepartementet (UD) avråder från icke-nödvändiga resor till samtliga länder.
  • Tänk igenom om din resa inom Sverige verkligen är nödvändig.


Förskolor och skolor


Stockholms stad följer noggrant utvecklingen om det nya coronaviruset och Folkhälsomyndighetens bedömningar. Stadens förskolor och grundskolor är fortsatt öppna. Friska barn kan gå till förskolan och grundskolan, sjuka barn stannar hemma.

Regeringen har beslutat om en ny förordning som möjliggör för olika åtgärder när skolor behöver stänga på grund av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Staden följer noga utvecklingen för att vid behov skyndsamt fatta ett annat beslut.

När ska mitt barn vara hemma?

Vi får många frågor om vilka symtom som gäller för när man får lämna sina barn eller inte i förskolan eller skolan. Inriktningen är att friska barn och elever går till förskola och skola, men alla som uppvisar något symtom på luftvägsinfektion, har hosta eller feber ska stanna hemma tills denne är helt symtomfri och ytterligare två dygn därefter.

Stadens förskolor och skolor arbetar för att minska risk för smittspridning och det innebär att förskolan kommer att kontakta vårdnadshavare för hämtning av barn som uppvisar symtom på luftvägsinfektion, även lindriga. 

Vi behöver gemensamt ta ansvar för att minska spridningen av viruset och just nu är detta, tillsammans med god handhygien, det som myndigheterna ber oss att göra.

Till vårdnadshavare i samhällsviktig verksamhet


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har fattat beslut om en föreskrift och allmänna råd som förtydligar vilka verksamheter och funktioner som bedöms som samhällsviktiga och vilka vårdnadshavares barn som ska erbjudas omsorg om regeringen fattar beslut om en stängning.

Om en stängning blir aktuell prövas rätten till omsorg centralt av utbildningsförvaltningen. Information om hur vårdnadshavare ska gå tillväga för att anmäla behov av omsorg kommer först om regeringen fattar ett sådant beslut. Vårdnadshavare kan inte anmäla behov innan ett sådant beslut har fattats.

Frågor om föreskriften och de allmänna råden besvaras av MSB.

Frågor kan skickas till myndighetsenheten@edu.stockholm.se."

                                                                 Information från stockholm.se


v.14


Måndag

Lek i Ripvidet med de andra familjedaghemmen

Ris med indisk linsgryta


Tisdag

Går vi och källsorterar

Fisk under äpple och purjolökstäcke


Onsdag

Kyrkan inställd

Ska vi luras

Köttfärslimpa med kokt potatis och brunsås


Torsdag

Knopp och Knytte

Ta med en LITEN matsäck!

Pitabröd med falafeloch grönsaker med myntasås


Fredag 

Aktivitet efter väder

Chicken nuggets med ris och currysåsVi håller oss uppdaterade med vad som gäller angående Coronaviruset och kommer vara utomhus hela dagarna. Ändrar Stockholm stad riktlinjerna kommer jag lägga upp de nya på den här sidan. I dagsläget är det mailet jag skickade ut tillsammans med Stockholm stads riktlinjer som gäller.


Reserverar även för att matsedeln kan ändras om det ekar tom i hyllorna i affären.


5 maj stänger vi 15.00 då vi ska på I Ur och Skurs nätverksträff.